L' agricultura de Subsistència i de Mercat

L'agricultura de subsistència és aquella que dedica més de dues terceres parts del sòl i el treball,  a produïr per a l'autoconsum. Podem trobar tres tipus 

  • L'agricultura itinerant per cremació es fa talant una part del bosc o la sabana, cremant-la per a que la terra faci de fertilitzant i cultivant en ella durant tres o quatre anys fins que la terre s'esgota i es crema un altre tros .
  • L'agricultura extensiva  de secà,  es basa en l'associació de ramaderia i agricultura: la terra es divideix en tres parts i es deixa en guaret una part cada any per a que pasturi allà el bestiar i fertilitza la terra amb els seus adobs naturals 
  • I L'agricultura irrigada de l'arròs gràcies a les pluges abundants i la construcció de dics i canals. Es fan dues collides d'arrós a l'any a base d'un enorme esforç en treball i amb tècniques tradicionals.

L'agricultura de mercat és aquella que produeix excedents importants i, per tant, dedica la major part de la collita a la venda. En podem detectar tres 

  • L'agricultura extensiva moderna de secà: Dedica grans explotacions a un sol producte, amb maquinària i tècniques modernes i poca mà d'obra.
  • L'agricultura de plantació: cultiven enormes parceles dedicades a un sol producte. Les terres les compren companyies estrangeres i venen als païssos rics.
  •  i L'agricultura mediterrània de regadiu es tracta de parcel·les mitjanes  que utilitzen tècniques tradicionals amb un treball molt intensiu per a cultivar taronges per exemple.
Creat per Roger Puig López 3rA Per a siències socials  
Creado con Webnode
¡Crea tu página web gratis! Esta página web fue creada con Webnode. Crea tu propia web gratis hoy mismo! Comenzar